Sunday, June 17, 2018
Baklava sa pistacijama
Baklava sa Pistacijama :
1kg. pistacija,
2 pakovanja jufki 900gr ima u 2 pakovanja.
300gr putera
Agda sirup :
1L vode
700gr šećera
pola limuna.
postupak pravljenja Baklave : premazati tepsiju sa puterom i staviti dvije kore pa zatim premazati sa puterom i tako do kraja dok sve jufke ne potrošimo iz jednog pakovanja, zatim idu pistacije debeli sloj pistacija nakon toga ponovo postupak jedna jufka pa puter pa opet tako dok sve ne potrošite, znači fil je samo u sredini. sutra ću vam uslikati kad budem servirala, ovako vam mogu samo objasniti i poslati još koju sličicu da vidite. pitaj te slobodno ako vam nešto nije jasno. umalo da zaboravim Baklava se peče 30min na 180 pa onda ostatak vremena na 150 , ukupno vrijeme pečenja je 1:20 . kad je pečena preliti vruću baklavu sa hladnom agdom.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment