Monday, June 25, 2018

Odlicno za tople dane...vocno i osvjezavajuce










DRAGANINA TORTA Kora : 4 belanaca 80 gr secera 80 gr oraha Belanca umutiti i postepeno dodavati secer . Kad se dobro umuti polako dodavati orahe i rucno mesati . Sipati masu u kalup i peci na 180°C oko 35-40 min. Ja sam pekla u dva kalupa istovremeno . Fil : 250 Mascarpone sir 250 cokolade za kuvanje 4 zumanca 100gr oraha Zumanca umutiti sa 1kas. secera i na pari mesati oko 10 min. Mascarpone umutiti i dodati zumanca .Kada se masa sjedini dodati otopljenu cokoladu , orahe i sve zajedno sjediniti . Ohladjene kore premazati filom (ostaviti malo sa strane za premazivanje torte samo sa strane ) i ostaviti u frizider . Vocni fil : 1. Vrećicu želatine pripremite prema uputi i ostavite da nabubri. 2. Maline( 350 gr. i 4. kasike secera) možete čak na početku pripreme torte posipati šećerom i ostaviti da puste svoj sok .3. Gotove maline stavite da se kuhaju sa sokom (meni su pustile oko 1 dcl svoga soka, ali možete dodati još 1 dcl vode ). 4. Kuhajte oko 10 minuta, sklonite sa vatre i umiješajte nabubrelu želatinu. 5. Promiješajte i ostavite 10 minuta da se preljev prohladi.Stavite ga na ohlađenu tortu pa spremite u hladnjak da sve zajedno stisne.

No comments:

Post a Comment