Thursday, June 28, 2018

Bakina pita od svejezg sira











BAKINA PITA OD SVJEŽEG SIRA
SASTOJCI Tijesto 200 g glatkog pšeničnog brašna 100 g oštrog pšeničnog brašna 250 g maslaca 100 g šećera 1 prašak za pecivo 1 jaje 1-2 žlice kiselog vrhnja prstohvat soli malo ribane korice limuna
Nadjev 750 g President Zagrebačkog sira 100 g šećera 1 vanilin šećer 2 žlice pšeničnog griza 50 grama zlatnih grožđica (+ tri žlice ruma za namakanje) malo ribane korice limuna U zdjelu prosijte obje vrste brašna, dodajte sol, šećer, prašak za pecivo, na kockice narezan maslac, ribanu koricu od polovice limuna, jedno jaje i kiselo vrhnje pa umijesite glatko tijesto. Na pobrašnjenoj površini tijesto podijelite na dva dijela. Prvi dio razvaljajte na veličinu pleha 25 x 36 cm. Maslacem namažite pleh, pobrašnite ga pa u njega stavite razvaljano tijesto. Tijesto izbockajte vilicom. Na isti način razvaljajte i drugi dio tijesta. Napravite nadjev: u zdjelici izmiješajte sir, šećer, vanilin šećer, griz, ribanu koricu druge polovice limuna i grožđice koje ste namočili u rumu jedno pola sata. Na razvaljano tijesto istresite nadjev od sira pa ga poravnajte žlicom. Preko nadjeva nanesite drugi dio razvaljanog tijesta pa i njega izbockajte vilicom. Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva i pecite 30 minuta. Izvadite iz pećnice i pustite da se pita skroz ohladi, potom je posipajte šećerom u prahu, narežite na kocke i poslužite

No comments:

Post a Comment