Sunday, June 24, 2018

Sakrivene cuftice









SAKRIVENE CUFTICE
Za cuftice:
400 gr mlev. mesa, mala glavica sitno seckanog crnog luka, 2 kasike prezla, 1 sitno rendan veci krompir, 1 jaje, so, zacin, biber, sve sjediniti ,ostaviti sat vremena u frizideru,oblikovati male cufte. Kratko ih obostrano isprziti u tiganju .. Slagati ih na kuhinjski papir obostrano .
Za testo :
250 ml mleka
20 g svezeg kvasca
50 g masti
1 jaje
1 kasicica secera
1 kasicica soli
450 g brasna
Za premazivanje :
1 zumance
par kapi ulja
par kapi mleka
susam
Za filovanje :
350 g rendanog trapista
U vanglicu staviti kvasac , secer , malo brasna i toplog mleka . Izmesati i ostaviti da kvasac duplira . Umesiti testo sa ostatkom mleka , dodati mast , so i brasno . Testo pokriti i ostaviti da duplira . Onda ga preseci na osam jednakih delova , oblikovati male loptice i ostaviti ih malo da odmore. Svaku prstima i dlanovima rastanjiti , na sredinu staviti rendani sir pa preko cufticu. Pokupiti krajeve testa i oblikovati lopticu. Staviti ih u pleh , premazati zumancetom , posuti susamom , osatviti oko 15 min da odmore i staviti u hladnu rernu . Ukljuciti da se pece na 200C dok ne porumene. Vruce pokriti desetak minuta.

No comments:

Post a Comment