Tuesday, June 19, 2018

cokoladna fantazija




Sastojci
Tjesto
    2 solje brasna
    2 solje secera
    1/2 solje ulja
    2 solje jogurta
    2 kasicice sode bikarbone
    2 kasicice kakaoa
Preliv
    10 kasika secera
    10 kasika mljeka
    100 g. maslaca
    100 g. cokolade
    1 kasika ruma
Priprema
U posudu za mucenje stavite brasno,sodu bikarbonu,i kakao.
Dodajte secer,i dobro promesajte.
Postepeno sipajte jogurt neprestano muteci radi grudvica i na kraju ulje.Mutite mikserom dok masa ne bude glatka.
Pleh okrugli oblozite papirom za pecenje i sipajte masu.
Pecite na 220 °C u zag.rerni oko 30 min.
Za to vreme dok se kolac pece napravite preliv.
U posudicu stavite seckani maslac,mleko,secer,cokoladu,i po zelji rum i mesajte na laganoj vatri dok se sve ne istopi i dok se ne dobije fini gusti preliv a to bude brzo.

Pecen i jos vruc kolac u plehu isecite na kednake kocke i prelijte svuda sa prelivom.Kolac ostavite da upije i dobro ga ohladite..

No comments:

Post a Comment