Thursday, June 28, 2018

Cokoladni cupcakes s nutellom i visnjama









ČOKOLADNI CUPCAKES S NUTELLOM I VIŠNJAMA
4 jaja 170 g šećera 1 vanilin šećer 350 g čokolade za kuhanje 120 g margarina 180 g brašna 2 žlice kakaa u prahu Nadjev od višanja 1 teglica kompota od višanja 3 žlice šećera 3 žlice gustina Nutella krema 400 g Mascarpone sira 5 žlica Nutelle Priprema Višnje ocijedite iz kompota. Tri žlice kompota odvojite, a u preostali kompot dodajte šećer i stavite da zakuha. Gustin razmutite s tri žlice kompota koje ste prethodno odvojili te dodajte u dio koji ste već krenuli zagrijavati. Kad se počne zgušnjavati dodajte i višnje. Maknite nadjev od višanja s vatre i ostavite da se hladi. Pećnicu zagrijte na 175°C, a kalup za muffine obložite papirnatim košaricama ili premažite maslacem. Čokoladu usitnite pa zajedno s margarinom otopite na pari. Jaja pjenasto izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte otopljeni margarin i čokoladu, a zatim brašno i kakao u prahu. Dobro sjedinite sve sastoje pa otprilike po jednu žlicu smjese stavljajte u kalup/košarice za muffine. Dodajte žličicu nadjeva od višanja, a zatim prekrijte još jednom žlicom čokoladne smjese. Muffine pecite između 15 i 20 minuta na temperaturi od 175°C. Kad se muffini potpuno ohlade pripremite kremu. Mascarpone sir izmiksajte s pet žlica Nutelle .Ostavite kremu desetak minuta u hladnjaku, a nakon toga pomoću slastičarske vrećice ukrasite cupcakese i poslužite se!

No comments:

Post a Comment