Sunday, June 24, 2018

punjene paprike









PUNJENE PAPRIKE
RECEPT :
- 500 g mlevenog mesa ( po izboru )
- 2 glavice crnog luka
- 1 šangarepa
- 25 kašičica pirinča ( 1 mala kašičica po paprici )
- začini : so, biber, suvi začin
- 2 kašičice aleve paprike
-1 kašika masti ili 4-5 kašika ulja
-25 manjih paprika (ja uvek biram male paprike, tako mi je lepše i na izgled i praktičnije ako imate malu decu)
- 2-3 manja paradajza ili krompir za zatvaranje paprika
-1 šoljica vode
Na masti ili ulju propržiti crni luk I šangarepu. Dodati u to opran pirinač sa vrlo malo vode. Najbolje je ako imate bistru supu ili bujon od gotove kocke za dodavanje prilikom prženja. Pre nego pirinač sasvim omekša dodati mleveno meso I dinstati još jedno 15-ak minuta.Dodati alevu papriku, začine vodeći računa o tome ako ste stavljali gotovu supu (bujon)da je slana pa začiniti po ukusu, a ako ste stavljali vodu onda začiniti više.
Oprane I očišćene paprike poređati u đuvecaru jednu do druge. Puniti pripremljenom smesom,zatvarati kolutovima paradajza ili krompira.Sipati 1 šoljicu vode jer paprika pusti sama svoj sok,poklopiti i peći u rerni na 180' oko 30 minuta. Zatim oklopiti,odliti višak tečnosti, posuti seckanim peršunom I suvim začinom I vratiti da se zapeče još 15 minuta.

No comments:

Post a Comment