Sastojci
za 4 kore:
za 4 kore:
- 6 jaja
6 kašika šećera
4 kašike brašna
3 kašike kakao praha
Fil:
- 8dl mleka
2 pudinga od čokolade ( 80gr ukupno )
6 kašika šećera
150gr margarina
100gr šećera u prahu
100gr čokolade
Još:
- 100ml slatke pavlake
Dekoracija:
- 150gr šlaga
150ml mleka
50gr čokolade
20gr margarina
Priprema:
Ulupati belanca sa postepenim dodavanjem šećera pa dodati postepeno žumanca. Pomešati brašno i kakao pa dodati smesi od belanaca. Sve sjediniti varjačom pa od ove smese ispeći 4 tanke kore na 180 stepeni po 15 minuta.
2dl mleka, puding i šećer izmešati pa odtalih 6dl mleka staviti da provri. Kad provri zakuvati smesu od pudinga i mešati dok se ne zgusne. Skloniti sa vatre pa dodati 100gr čokolade i mešati dok se ne otopi. Ostaviti da se ohladi.
Ulupati margarin sa šećerom u prahu pa dodati ohladjenom pudingu.
Ulupati slatku pavlaku.
U kalup u kojem ste pekli kore slažite vašu tortu.
Prva kora pa red slatke pavlake pa red krema, odgore poklopite zadnjom korom.
Svaku koru isprskajte sa mlekom.
Ostavite tortu 2h u frižideru, pa je okrenite na tacnu.
Ulupajte šlag a čokoladu otopite sa margarinom i išarajte odgore.
U ostatak šlaga dodajte čokoladu koja je preostala pa završite dekoraciju.
Ulupati belanca sa postepenim dodavanjem šećera pa dodati postepeno žumanca. Pomešati brašno i kakao pa dodati smesi od belanaca. Sve sjediniti varjačom pa od ove smese ispeći 4 tanke kore na 180 stepeni po 15 minuta.
2dl mleka, puding i šećer izmešati pa odtalih 6dl mleka staviti da provri. Kad provri zakuvati smesu od pudinga i mešati dok se ne zgusne. Skloniti sa vatre pa dodati 100gr čokolade i mešati dok se ne otopi. Ostaviti da se ohladi.
Ulupati margarin sa šećerom u prahu pa dodati ohladjenom pudingu.
Ulupati slatku pavlaku.
U kalup u kojem ste pekli kore slažite vašu tortu.
Prva kora pa red slatke pavlake pa red krema, odgore poklopite zadnjom korom.
Svaku koru isprskajte sa mlekom.
Ostavite tortu 2h u frižideru, pa je okrenite na tacnu.
Ulupajte šlag a čokoladu otopite sa margarinom i išarajte odgore.
U ostatak šlaga dodajte čokoladu koja je preostala pa završite dekoraciju.
No comments:
Post a Comment