Tuesday, June 19, 2018

Odlicna poslastica na koju niko ne ostaje ravnodusan



Sastojci
za 4 kore:
    6 jaja
    6 kašika šećera
    4 kašike brašna
    3 kašike kakao praha
Fil:
    8dl mleka
    2 pudinga od čokolade ( 80gr ukupno )
    6 kašika šećera
    150gr margarina
    100gr šećera u prahu
    100gr čokolade
Još:
    100ml slatke pavlake
Dekoracija:
    150gr šlaga
    150ml mleka
    50gr čokolade
    20gr margarina
Priprema:
Ulupati belanca sa postepenim dodavanjem šećera pa dodati postepeno žumanca. Pomešati brašno i kakao pa dodati smesi od belanaca. Sve sjediniti varjačom pa od ove smese ispeći 4 tanke kore na 180 stepeni po 15 minuta.
2dl mleka, puding i šećer izmešati pa odtalih 6dl mleka staviti da provri. Kad provri zakuvati smesu od pudinga i mešati dok se ne zgusne. Skloniti sa vatre pa dodati 100gr čokolade i mešati dok se ne otopi. Ostaviti da se ohladi.
Ulupati margarin sa šećerom u prahu pa dodati ohladjenom pudingu.
Ulupati slatku pavlaku.
U kalup u kojem ste pekli kore slažite vašu tortu.
Prva kora pa red slatke pavlake pa red krema, odgore poklopite zadnjom korom.
Svaku koru isprskajte sa mlekom.
Ostavite tortu 2h u frižideru, pa je okrenite na tacnu.
Ulupajte šlag a čokoladu otopite sa margarinom i išarajte odgore.
U ostatak šlaga dodajte čokoladu koja je preostala pa završite dekoraciju.

No comments:

Post a Comment