Monday, June 25, 2018

Splitska torta












Splitska torta : KORA : 150 gr. oraha , 150 gr. smokava , 150 gr. suvog grozdja , 3-4 kasike brasna , 9 belanaca , 9 kasika secera . Orahe , smokve , i suvo grozdje iseckati i pomesati sa brasnom. Dodati cvrst sneg od belanaca u koji ste pred kraj dodali secer i mutuli . Lagano izmesati i dobivenu masu izruciti u podmazan kalup ( velicine 35-40) Peci na 180 °C oko 25 min. Ohladiti pecenu koru , iseci po duzini na tri jednaka siroka lista - parce . FIL : 5 zumanaca , 5 kasika secera u prahu , 150 gr. maslaca , 1 vanilin secer . Zumance i secer umutiti i kauvati na pari dok se ne zgusne . Ohladjenoj kremi dodati pjenasto umucen margarin i ponovo dobro izmjesati . Prvo i drugo parce kore ili lista premazati filom, sloziti jedan preko drugog i prekriti trecim listom . Tortu ukrasiti slagom . Odozgo preliti sa cokoladom , a nemora . Kore mozete poprskati rumom ili nekim drugim likerom .

No comments:

Post a Comment