Thursday, June 21, 2018

Princes krofne




Sastojci
    2 dl ulja
    2 čaše brašna
    2 dl vode
    6 jaja
    30 g gustina
    malo soli
Fil
    4 žlice brašna
    8 žlica šećera
    3 žumanjka
    1 l mlijeka
    1 vrećica pudinga od vanilije
    4 bjelanjka

Priprema
Pomiješajte vodu, ulje i malo soli, pa kuhajte na vatri dok ne zakipi. Kada zakipi ukuhajte brašno pomiješano sa gustinom neprestano miješajući. Tijesto je gotovo kada se odvaja od stijenke posude.
Skuhano tijesto malo ohladite pa mu dodajte jedno po jedno jaje miješajući električnim mikserom.
Dobivenom smjesom napunite vrećicu za ukrašavanje pa na lim za pečenje obložen pek papirom istisnite kuglice smjese veličine oraha.
Pećnicu prethodno zagrijte na 200°C pa pecite oko 20 minuta.
Pečene kuglice tijesta ohladite na sobnoj temperaturi, a nakon toga ih prerežite popola.
Priprema kreme
Žumanjke umutite sa šećerom, brašnom, pudigom i 2.5 dl mlijeka.
Preostali dio mlijeka (7.5 dl) skuhajte pa u njega ukuhajte pripravljenu smjesu sa žumanjcima i pudingom. Kuhajte kremu dok se ne zgusne.
Bjelanjke istucite u čvrst snijeg pa ih lagano umiješajte u ohlađenu kremu.
Slaganje princes krafni
Vrećicu za ukrašavanje napunite sa pripremljenom kremom pa kremu istisnite u donju polovicu prerezanih krafni. Kremu poklopite gornjim dijelom prerezane krafne pa sve pospite šećerom u prahu.

No comments:

Post a Comment