Sunday, June 24, 2018

Japanski cotton cake












Ovo je fenomenalno kao pena , topi se u ustima . Moze sa vocem , moze sa sladoledom a moze samo kolac ukus je predivan . Hvala puno za recept ❤ ❤ ❤

Japanski COTTON CAKE

Potrebno je:
6 jaja,
250 gr bilo kog sira za mazanje,
60gr brasna,
100ml mleka,
20gr gustina,
140gr secera u prahu,
50gr otopljenog butera,
sok 1 limuna,
mrvica soli,
1 prasak za pecivo,
1 vanila.


zagrejte mleko sa vanilom, supajte u ciniju, dodajte sir i otopljeni buter, mutite mikserom, dodajte zumanca i nastavite da mutite dok ne dobijete vazdusastu kremu.Dodajte brasno, pecivo, so i gustin i pazljivo sjedinite sastojke. Posebno umutite belanac, sok od limuna i secer u prahu u cvrsti 'sneg'. Dodajuci postepeno 'sneg' od belanaca u prethodnu smesu, sjedinite pazljivo obe smese. Sipajte u sud oblozen pek papirom pa ga smestite u veci sud do pola napunjen vodom. Pecite na 160° s tim da u prvih 45 min kolac prkrijete pek papirom, potom ga otkrijte i pecite jos 20 min. Peceni kolac pospite secerom u prahu. Sluzite uz sveze voce, nutelu ili sos od samlevenog svezeg voca po izboru (uz dodatak secera), uz sladoled, slag..

No comments:

Post a Comment