Thursday, June 28, 2018

Becki punc kolaci sa socnom kremom











BEČKI PUNČ KOLAČI SA SOČNOM KREMOM

Testo:
230gr maslaca
130gr šećera u prahu
100gr mlevenih badema
250gr brašna
Fil:
100gr džema od kajsije
50gr istopljene čokolade za kuvanje
2 kašike ruma
Preliv:
250gr šećera u prahu
2 kašike ruma
2 kašike vode
2-3 kapi crvene boje
Priprema
Umutiti maslac i šećer,pa dodati bademe i brašno i umesiti testo.Ako se lepi dodati još šaku-dve brašna.Podeliti testo na tri dela.Na pobrašnjenoj površini razvući prvi deo na debljinu od 5mm i modlom vaditi krugove prečnika 4-5cm.Ređati ih u pleh obloženim papirom za pečenje.Ostatke testa vratiti u činiju,ne razvijati ponovo,trebaće vam za fil.
Razvući i drugi i treći deo i iseći krugove.Staviti da se peče na 180C oko 15’, da blago porumene.Ostaviti ih da se ohlade.One ostatke testa,razvući u jednu koru i ispeći,pa ohladiti.
Ohlađenu koru smrviti u činiju,dodati ostale sastojke za fil i dobro sjediniti,umesiti rukama.Na jedan krug staviti punu kašičicu fila,pa preklopiti drugim.
Za preliv,pomešati sve sastojke i staviti na laganu vatru da se sve sjedini i malo zagreje,neprestano mešajući.Umakati gornji deo keksića u preliv i ostaviti da se stegne.

No comments:

Post a Comment