Thursday, June 28, 2018

Topli cokoladni rolat koji svima uspijeva













TOPLI ČOKOLADNI ROLAT KOJI SVIMA USPIJEVA
4 jaja 4 kasike secera 4 kasike mleka 4 kasike ulja 4 kasike brasna 1 kasika kakaoa 1 kesica praska za pecivo Fil 500 ml. mleka 7-8 kasika secera 2 kesice pudinga od vanile 100 gr. margarina 100 g strugane cokolade za kuvanje Priprema Jaja umutiti penasto sa šećerom, zatim dodati mleko i ulje pa izmešati varjačom. Na kraju u smesu dodati brašno prosejano sa kakaom i praškom za pecivo pa lagano smesu izjednačiti varjačom. Dobijenu smesu uliti u veliki pleh obložen papirom za pečenje i peći u zagrejanoj rerni 15 minuta na 200 stepeni. Pečenu koru izručiti na mokru krpu pa pomocu krpe uviti u rolat i tako ostaviti da se ohladi. Odvojiti malo mleka i u njemu razmutiti prašak za puding, ostatak mleka staviti sa šećerom da provri. U provrelo mleko dodati razmućenu smesu i kuvati uz stalno mešanje dok se ne zgusne. Ostaviti puding da se ohladi. Margarin penasto umutiti pa ga sjediniti sa ohladjenim pudingom. U sjedinjenu smesu dodati nožem istruganu čokoladu pa promešati kašikom. Ohladjenu koru odviti pa na nju naneti pripremljen fil.Premazanu koru uviti u rolat.

No comments:

Post a Comment