Saturday, June 23, 2018

Gibanica











Gibanica 500 g kora za pite 4 jajeta 300 g mladog sira 150 g kajmaka 200 ml ulja 200 ml mineralne gazirane vode ½ praška za pecivo soli po ukusu Jaja dobro izmiksajte, da zapene. Sjedinite izmrvljeni mladi sir i kajmak. Dodajte pripremljena jaja, ulje, mineralnu vodu, soli po ukusu i prašak za pecivo. Sve dobro umutite/promešajte. Odvojte 2 kašike fila za kraj. Tepsiju podmažite i stavite prvu koru. Ivice neka slobodno vire. Uzmite drugu koru, malo je zgužvajte i provucite kroz pripremljeni fil. Malo ocedite, nemojte pritiskati, pa složite u tepsiju (28 cm). Tako uradite i sa preostalim korama sem poslednje. Poslednju koru složite preko i malo je ušuškajte. Ivice prve kore takođe savijte preko. Sjedinite 2 kašike ulja sa onim filom (2 kašike) koji ste odvojili na početku. Sipajte i premažite preko gornje kore. Pecite na 200 °C, 50-55 minuta.

No comments:

Post a Comment