Thursday, June 28, 2018

mafini punjeni sa bresskvama











PUNJENI MAFINI SA BRESKVAMA
testo 250 g glatkog brasna 100 g sećera ( kristal) 100 ml ulja 250 ml mleka 1 kesica Praska za pecivo Docela 2 komada jaja 3 kesice Vanilin šećer Dolcela 50 g rendane cokolade fil 300 ml mleka 3 kasike sećera ( kristal) 1 kesica Puding vanilija Dolcela 125 g margarina /maslaca 500 g breskve 200 ml biljne slatke pavlake Priprema 1. Izmutiti jaja, šećer, ulje, mleko, rendanu čokoladu, prašak za pecivo i vanilin šećer. Smesu sipati u kalup za mafine. Puniti ih samo do pola, zato što će da narastu. Dovoljno je za 24 mafina (2×12). Kad se mafini ispeku sačekati da se ohlade. Onda im nožem iseći vrh odnosno skinuti im kapicu. Malom kašičicom izdubiti mafine tako da dno ostane. 2. To testo izmrviti rukama. Staviti mleko sa šećerom da se kuva. Dodati margarin. Kada se sve istopi i počne da vri ukuvati puding. Kada se puding skuva skloniti ga sa vatre. Dodati izmrvljeno testo i iseckane breskve, pa sve lepo izmešati i sjediniti kašikom 3. Napuniti izdubljene mafine filom, izmutiti slatku pavlaku. Pomoću šprica za kolače istiskati slatku pavlaku na mafine. 4. Ukrasiti komadicima breskve

No comments:

Post a Comment