Saturday, June 30, 2018

Griz sa prelivom od visanja-idealno za nenadane goste




















Griz sa prelivom od višanja
Ovo je idealno za nenadane goste. Vrlo lako se sprema, izuzetno je ukusno i količinski baš fino ispadne. Za griz vam je potrebno litar mleka, 5 kašika šećera, pola šipke vanile i 200gr griza. U mleko staviti vanilu. Kada mleko provri dodati šećer i griz. U zavisnosti od griza kuvati jedno 5 minuta uz mešanje. Kao puding. Stavite u čaše. Očistite višnje i stavite u šerpicu. Stavite šećer oko 5 kašika. Ja sam višnje od oka stavila oko 5 komada po čaši. Stavite na ringlu i mešajte dok se ne otopi šećer i ne puste sok višnje. To je otprilike pet do sedam minuta. Prelijte preko griza. Npravite preliv od kakaa (koji imate u mojim predhodnim postovima) i sipite ga preko višnji. Kakao preliv kuvajte u šerpici gde su se kuvale višnje tako da će preliv imati i malo soka od višanja. Baš lep ukus čokoladnih višnji. Ostavite da se ohladi i to je to. Ovakvih čaši za dezertna vina ispadne oko 8 tako da je vrlo izdašno.

No comments:

Post a Comment