Saturday, June 23, 2018

Klasicni Brownies obogacen ganache kremom







Klasicni Brownies obogacen ganache kremom i jagodama..

Potrebno je:

250g tamne cokolade(50/60% kakao)
250g butera
80g kakao
70g brasna
1 kasicica praska za pecivo
350g secera
4 jaja
1 kasicica aroma vanilije
Jagode

Ganache kremu:
300g tamne cokolade
300g slatke pavlake

Cokoladu i buter staviti u mikroveli na dva minuta i promesati da se sjedini,pomesati sve suve sastojke,jaja umutiti rucno i umesati cokoladu i buter,dodati suve satojke i promesati,kalup 25×30 podmazati ,staviti papir za pecenje i izliti smesu,peci na 180s oko 25 min.
Slatku pavlaku ugrejati , preliti preko cokolade, promesati i ostaviti da se prohladi,
Na kori poredjati jagode i preliti ganache kremom..ostaviti najmanje 30min u frizideru..

No comments:

Post a Comment