Monday, June 18, 2018
Kvrgusa
Sastojci za tijesto:
150-200 g brasna
soli
1-2 jaja ili ako je veliki pleh 4 jaja
mlijeka
vode
1 cijelo ili ½ pileta (ja meso odkostim i ispržim u tavici i tako malo zapečeno stavljam u tijesto jer mi je ukusnije)
Zalijevanje:
2 dl mlijeka
3 dl vrhnja za kuhanje
Priprema:
Od sastojaka za tijesto umutiti isto malo gušće nego za palačinke.
Pleh nauljiti i dobro ugrijati (u tome je caka).
Izliti tijesto u pleh i po tijestu poslagati posoljenu piletinu.
Peći oko 20 min na 200 C, pa smanjiti i peći dok meso ne dobije boju.
Kad je pečeno zaliti sa mlijekom i vrhnjem i zapeći još 10 min na 200 C i to je to.
Uživajte u kvrguši, Prijatno
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment