Tuesday, July 24, 2018

Ukusna musaka











UKUSNA MUSAKA 30 listova zelja 400 g mlevenog mesa glavica crnog luka kašičica vegete 1/2 kašičice bibera 1/2 kašičice bosiljka 1/2 kašičice soli 2 jajeta čaša mlek malo ulja Zelje dobro operite, jedan po jedan list i odstranite im zadebljali deo. Na malo ulja i vode prodinstajte sitno iseckan crni luk, pa mu dodajte mleveno meso i dinstajte dok meso ne promeni boju. Zatim dodajte so, vegetu, alevu papriku, biber i bosiljak. Promešajte i još malo prodinstajte. Vatrostalni sud podmažite pa ređajte naizmenično prvo zelje, pa meso i završite sa zeljem. Razmutite viljuškom jaja, dodajte mleko i prelijte preko musake. Vatrostalni sud obavezno poklopite poklopcem ili pokrijte alu-folijom. Pecite na 200 C oko pola sata. Poslužite sa kiselim mlekom ili kiselom pavlakom.

No comments:

Post a Comment