Friday, July 6, 2018

Krempita-lagana i ukusna












KREM PITA 1/2 l mlijeka, 20 dkg šećera i 2 vanil šećera kuhati uz miješanje i u to postepeno ulijevati smjesu od 1/2 l mlijeka, 20 dkg brašna i 5 žutanjaka. Kuhati na laganoj vatri, uz miješanje, dok se jako ne zgusne. Dodati čvrstu pjenu od 5 bjelanjaka uz lagano miješanje. Kad je smjesa mlaka, lagano umiješati omekšali margarin. 1/2 lisnatog tijesta (1 kocke) razvući na okrenutom dubokom plehu. Najbolje je na masnom papiru. Nožem izreckati tijesto pa staviti u toplu rernu na 200C. Ne treba se dugo peći jer je veoma tanko. Isto napraviti i s drugom korom. Ohlađenu kremu staviti na koru, preko nje 2 šlaga pa drugu koru. Posuti prah šećerom. Prijatno!

No comments:

Post a Comment