Sunday, July 29, 2018

Svinjske rolnice












SVINJSKE ROLNICE 600 g svinjskog buta 1 kašika senfa 100 g pršute 150 g sira so, biber suvi začin 50 ml ulja 50 g putera Svinjetinu iseći na tanke šnicle, istanjiti tučkom preko najlon folije i začiniti prema ukusu.Svaku šniclu premazati sa malo senfa, dodati kačkavalj i pršutu, pa pažljivo urolati uz pomoć najlon folije i dobro učvrstiti. Ostaviti u frižideru da se ohladi i stegne.Ohlađene rolnice izvaditi iz najlon folije (za svaki slučaj pričvrstiti čačkalicom), pa pržiti na vrelom ulju sa obe strane dok ne porumene.Zatim smanjiti temperaturu, poklopiti i nastaviti sa prženjem dok meso ne omekša.Pečene rolnice izvaditi iz tiganja pa dodati bujon ili vodu i sačekati da se masnoće odvoje od tiganja. Sačekati da se tečnost redukuje i dodati rolnice, pa kratko prokuvati.Skloniti sa vatre, servirati i začiniti svežom mirođijom.

No comments:

Post a Comment