Thursday, July 19, 2018

Prolecni pasulj








PROLECNI PASULJ

500 g pasulja
2 glavice crnog luka
1 kom. šargarepe
1 koren peršuna
1 manji kom. celera
1 kom. krompira
4 čena belog luka
1 kom. paprike (babura ili roga)
malo lista nane
1 kašika sitne crvene paprike
2 kašike ulja
so po ukusu

Pasulj potopite u vodu i neka odstoji tokom noći. Ujutru ga procedite i dobro isperiteStavite ga u šerpu, sipajte vodu da prekrije i kuvajte dok ne proključa. Procedite i ponovite ovo tri puta (tako će pasulj biti lakši za stomak. Iz tog razloga dodajemo i nanu, koja daje finu blagu aromu pasulju i sprečava nadutost).Potom dodajte u pasulj povrće u komadu ili iseckano. Zatim iseckan crni luk, sipajte vodu da bude 2-3 prsta iznad pasulja i kuvajte ga od tačke kljućanja na laganoj temperaturi. Kako bi bio ukusniji.Poklopite šerpu da se zadrže svi mirisi povrća.Na polovini kuvanja ubacite svežu papriku i kašikicu suve nane ili svežu seckanu.Na kraju napravite zapršku: zazagrejte ulje i ispržite beli luk i dodajte mlevenu papriku a zatim sipajte u pasulj.

No comments:

Post a Comment