Thursday, July 19, 2018

Brza sladoled torta odlicna za ljetne dane










BRZA SLADOLED TORTA Za koru: 3 belanca 180 gr šećera 1 kašika alkoholnog sirćeta Za fil: 700 gr malina ( 500 gr za fil + 200 gr za posipanje po filu)) 1 kesica želatina od 10 gr 2 kašike vode 3 žumanca 120 gr šećera 125 ml belog poluslatkog vina 4 dcl slatke pavlake 100 gr bele čokolade Umutiti 3 belanceta sa 180 gr šećera i 1 kašikom sirćeta, Masu staviti u kalup prečnika 24 cm prethodno obložena papirom. Rernu zagrijati na 200 stepeni staviti kalup, smanjiti temperaturu na 100 stepeni i sušiti 2 sata.U posudu staviti 1 želatin dodati 2 kašike vode i ostaviti da nabubri. Umutiti penasto 3 žumanca sa 120 gr šećera, dodati 125 ml vina i na pari kuvati da se zgusne ( malo će se zgusnuti), skinuti sa vatre i dodati nabubreli želatin i mešati malo da se želatin istopi. Ostaviti da se ohladi. 500 gr malina izblendirati i ispasirati da ne bude koštica. Umutiti 4 dcl slatke pavlake, dodati hladan fil od žumanaca. Masu podijeliti na 2 dela u jedan deo dodati 100 gr istopljene bele čokolade a u drugi deo ispasirane maline. Suvu koru od belanaca staviti u kalup sa obručem prečnika 24 cm, preko fil sa belom čokoladom pa preko fil sa malinama. Poredjati maline i blago ih viljuškom utisnuti u fil. Ostaviti tortu u zamrzivač preko noći da se zamrzne

No comments:

Post a Comment