Tuesday, July 24, 2018

Pecena oblanda










PECENA OBLANDA Biskvit 7 belanjaka 260 g šećera 1 vanilin šećer 210 g mlevenih oraha 4-5 oblande Krema 7 žumanjaka 210 g šećera 5 žlica skuvane jake crne kave 100 g čokolade 1 maslac Izraditi sneg od belanjaka i šećera. Dodati mlevene orahe i tom smesom premazati 4 oblande. Mazati preko rupičaste strane oblande. Oblande staviti na obrnutu stranu protvana i peći na 200 C nekoliko minuta, dok smesa na oblandi ne dobije žućkastu boju. Oblande neće biti ravne, ali neka vas to ne brine – to ćete kasnije rešiti. Za fil je potrebno na pari izraditi žumanjke i šećer. Kada se to zgusne, dodati kafu i otopljenu čokoladu. Još malo raditi na pari. Izgledat će malo retko, ali hlađenjem će se stegnuti. U hladno dodati izrađeni margarin, odnosno maslac. Fil podelite na četiri dela. Mazati oblande i slagati jednu na drugu, ali zadnju ne mazati odmah filom već preko nje staviti papir za pečenje i neki pleh na koji ćete staviti nekoliko knjiga da se izravna. Kada se sve lepo poravna naneti fil i na zadnju oblandu i posuti mlevenim orasima.Kolač režite u trake.

No comments:

Post a Comment