Sunday, July 29, 2018

Sufle s breskvom












SUFLE S BRESKVOM 1 konzerva kompota od breskvi 70 g suvog grožđa 3 kesice želatina 150 ml vode 250 ml slatke pavlake 100 g šećera u prahu 2 kesice pudinga od vanile 500 ml mleka 3 kašike šećera Suvo grožđe potopite u soku od kompota i kad nabubri, ocedite. Puding razmutite sa malo mleka, a preostalo mleko i šećer stavite da se kuva. Pre nego što provri, mleko sastavite s razmućenim pudingom i kuvajte da se dobro zgusne. Odvojite četiri polutke breskvi, a preostale izgnječite i pospite šećerom u prahu. Želatin prelijte vodom i rastopite ga na laganoj vatri neprekidno mešajući. Zatim ga sastavite s pireom od breskvi, dodajte limunov sok i dobro umućeni šlag, te lagano sve umešajte. Smesu sjedinite s prohlađenim pudingom i suvim grožđem, pa preručite u okrugli podmazani kalup i pecite 15 minuta na 180 stepeni. Odvojene breskve isecite na kriške i poslužite uz sufle.

No comments:

Post a Comment