Thursday, July 19, 2018

Torta bez pecenja













TORTA BEZ PECENJA

Kora:
250 g mlevenog keksa,
40 g maslaca,
100 ml soka od breskve, kajsije ili multivitamin,
30 g čokolade u prahu
Filovi:
250 g krem sira,
50 g šećera,
150 g Nutelle,
0,5 l slatke pavlake
kremfix
Ganache:
150 g čokolade noisette,
150 ml slatke pavlake

Pomešati keks, čokoladu u prahu i na laganoj vatri otopljen maslac, po potrebi dodavati malo soka tako da se dobije smesa koja se ne mrvi.Smesu utisnuti u kalup promera 26 cm i staviti u frižider dok pripremamo filove.
Zagrijati Nutellu stavljajući je u posudu sa toplom vodom.
Mikserom kremasto umutiti krem sir i šećer, zatim ovu smesu podijeliti u dvije posude na dva jednaka dela.
Slatkoj pavlaci dodati kremfix pa dobro umutiti. (Ako koristite na biljnoj bazi, onda kremfix nije potreban.)Pola od umućene pavlake dodati u jednu posudu sa krem sirom, a drugu polovinu izmešati sa otopljenom nutellom i dodati u drugu posudu sa krem sirom.Premazati koru prvo sa belim, zatim sa čokoladnim filom, a potom staviti u frižider da se ohladi.
Na pari otopiti čokoladu i pavlaku, i ohladiti. (Ako nemate pri ruci nisette čokoladu, možete upotrijebiti i neku drugu mlečnu čokoladu).Povremeno promešati dok se hladi da se ne stvori ona kožica kao kod pudinga.. Kad je vašem prstu prijatno pri dodiru ganachea, bit će i torti, pa je vreme za prelivanje.

No comments:

Post a Comment