Sunday, July 29, 2018

Junece cufte u pivu













JUNECE CUFTE U PIVU 400 g mlevenog junećeg mesa 400 g paradajz sosa 50 g sredine suvog hleba 1 konzerva piva 1 jaje 3 kašike mleka 2 kašike maslinovog ulja 1 kašičica kari začina, so i biber. U činiji pomešajte mleveno meso, jaje, mleko, komadiće suvog hleba i kari začin. Posolite i pobiberite, dobro umutite viljuškom dok ne dobijete homogenu smesu i potom oblikujte ćufte. U tiganju zagrejte ulje i ravnomerno ispržite ćufte nekoliko minuta, dok ne porumene. Potom ih prelijte pivom, dodajte paradajz sos, poklopite i kuvajte oko 30 minuta. Po želji posolite i pobiberite.

Torta ruska salata








TORTA RUSKA SALATA Recept: Kora: Umutiti 4 belanca sa 4 kasike secera. Dodati 2 zumanca, 5 kasika oraha i 2 kasike brasna. Peci na 200 stepeni. Napraviti 4 ovakve korice. Fil:U litar mleka skuvati kasicu od 12 kasika secera, 12kasika brasna, 2 vanil secera, 2 pudinga od vanile I 8 zumanaca. Kada se fil ogladi umutiti sa 2 margarina I 250 gr secera u prahu. U fil dodati: 100 gr kokosa, 100 gr suvog grozdja, 100gr zele bombona, 100gr cokolade. Filovati tortu. Prijatno!

Ovsene palacinke
















OVSENE PALACINKE 2 jaja 3 dl kisele vode malo soli 8 kašika ovsenog brašna 1 kašika ulja Ispekla i filovala pomešanim ajvarom i pavlakom i dimljenim vratom.










TURSKO PECIVO LAVAS 2,5 čaše brašna 2 kašike kiselog mleka 1 kašičica soli 1 čaša vode u koju je dodato malo sirćeta (blago kisela). U činiji lagano pomešati brašno, kiselo mleko i so, pa polako dodajući vodu, zamesiti testo koje treba da je meko poput ušne resice. Od testa praviti loptice nešto veće od oraha (veličina zavisi i od tiganja u kome će se lavaš peći), ostaviti da se malo odmore, pa onda svaku razviti oklagijom da bude veoma tanka. Razvučeno testo peći u zagrejanom tiganja, pečeni lavaš slagati jedan na drugi i dobro pokriti kuhinjskom krpom da se ne osuši. Lavaš se može mazati maslacem, puniti sirom, raznim salatama od povrća ili mesa, a potom uviti u rolnu poput palačinke.

Ambasador rolat















AMBASADOR ROLAT 170 g šećera 150 g mlevenih oraha 3 kašike brašna 1 prašak za pecivo 7 belanjaka Za kremu 1/2 l mleka 5 kašika brašna 1 puding od vanile 250 g margarina 10 dkg šećera u prahu 25 dkg žele bombona naseckanih , malo ruma 2 banane limunov sok za banane Mikserom dobro umutiti žumanjke i šećer da se volumen udvostrući , dodati brašno s praškom za pecivo i mlevene orahe . U to sve polagano s varjačom umešati sneg od belanjaka . Smesu preliti u pleh ( onaj od rerne ) obložen pek papirom i staviti u zagrejanu pećnicu na 180C .Pečeni biskvit odmah zarolati s papirom i ostaviti da se ohladi . Od pola litre mleka uzeti oko 1dcl i umešati brašno i puding od vanile , preostalo mleko staviti da zakuva , polagano uliti smesu , kuvati dok se ne zgusne ( kad je kuvano , krema je dosta tvrda ) Dok se kuvana krema hladi , mikserom penasto umuti margarin sa šećerom u prahu , žele se nasecka i stavi u rum . Kad se krema ohladi , sedini se s margarinom i miksa dok se ne dobije svilenkasta i penasta krema . Odvoji se trećina za vanjski deo rolata , u ostali deo stavi se oceđeni žele i lagano promeša . Ohlađeni biskvit se odvoji od papira i premaže kremom , na kremu se polože dve banane(može i bez) koje se predhodno uvaljaju u limunov sok ( malo se ocede da na njima nema previše soka) , sve se to polagano zarola i premaže onom trećinom kreme bez želea .Stavi se u frižider da se dobro ohladi

Pasta sa grilovanim povrcem









PASTA SA GRILOVANIM POVRĆEM pakovanje testenina po izboru pečurke crni luk 1/2 kašike belog luka u prahu šolja vode 4 do 5 kašika humusa šolja graška brokoli paprika patlidžan špargla ili drugo povrće po želji so biber Testenine skuvajte prema uputstvu na pakovanju, a u tiganju sa malo vode prokuvajte grašak ili prodinstajte drugo povrće po želji. Zatim dodajte pečurke, iseckan crni luk, beli luk, so i biber. Na kraju dodajte humus i dobro izmešajte. Sjedinite masu sa testeninom, a po vrhu dodajte grilovane tikvice, patlidžan, šargarepu ili drugo povrće po želji.

Brza vocna torta















BRZA VOCNA TORTA 400 g šlaga 400 ml mleka 4 kašike šećera 400 g izlomljenog keksa 400 ml kisele pavlake 15 čokoladnih bananica Za ukrašavanje: 200 g šlaga 200 g jagoda 100 g oljuštenih badema Umutite šlag sa mlekom i četiri kašike šećera. Dodajte kiselu pavlaku, izlomljen keks i seckane bananice, pa smesu promešajte varjačom. Tortu sipajte u kalup i držite u frižideru dva sata. Kad se stegne, skinite kalup, premestite tortu na tacnu i dekorišite je umućenim šlagom. Po vrhu rasporedite jagode, a sa strane tortu ukrasite bademima kojima ste skinuli koru i iseckali ih na tanke trake.

Crnogorski smocani kacamak












CRNOGORSKI SMOCANI KACAMAK 2-3 srednja krompira 1,5 šolja kukuruznog brašna 1 ravna kašičica soli oko 800 ml vode treba vam i: 1 dl mleka 2 u vrh pune kašike starog kajmaka 2 kašike kisele pavlake Oljušten i na polovine isečen krompir staviti u posoljenu vodu. kad provri, zasuti kukuruznim brašnom. Dobro je da se napravi rupica na sredini, da bi se svuda ravnomerno skuvalo. Neka vri desetak minuta. smanjiti temperaturu – ostaviti da se na srednjoj-tišoj vatri kuva još oko pola sata. Neka vas ne buni što se ponegdje još vidi “živo” brašno. Ukupno vreme kuvanja kačamaka treba da bude oko 40 minuta. Najveća filozofija kačamaka – drvenom varjačom dooooobro utući masu, da se potpuno sjedine krompir i brašno. Dakle, kad ste ga doooobro izmešali, sklonite ga sa strane, neka malo stane – dovoljno je i pet minuta, taman dok vi spremite sve što vam je potrebno. U šerpicu sipajte mleko, dodajte kajmak i pavlaku (može se dodati i stari pljevaljski sir, izmrvljen), pa uključite ringlu. Kako je mleka malo, odmah će se to zagrijati, kajmak će se istopiti – u to stavite 4/5 smese – kačamaka. Onu jednu petinu ostavite, ukoliko volite da suvi kačamak udrobite u kiselo ili obično mleko. Dovoljno je samo da provri – izmešajte – i služite. Uz kiselo mleko, ili jogurt

Svinjske rolnice












SVINJSKE ROLNICE 600 g svinjskog buta 1 kašika senfa 100 g pršute 150 g sira so, biber suvi začin 50 ml ulja 50 g putera Svinjetinu iseći na tanke šnicle, istanjiti tučkom preko najlon folije i začiniti prema ukusu.Svaku šniclu premazati sa malo senfa, dodati kačkavalj i pršutu, pa pažljivo urolati uz pomoć najlon folije i dobro učvrstiti. Ostaviti u frižideru da se ohladi i stegne.Ohlađene rolnice izvaditi iz najlon folije (za svaki slučaj pričvrstiti čačkalicom), pa pržiti na vrelom ulju sa obe strane dok ne porumene.Zatim smanjiti temperaturu, poklopiti i nastaviti sa prženjem dok meso ne omekša.Pečene rolnice izvaditi iz tiganja pa dodati bujon ili vodu i sačekati da se masnoće odvoje od tiganja. Sačekati da se tečnost redukuje i dodati rolnice, pa kratko prokuvati.Skloniti sa vatre, servirati i začiniti svežom mirođijom.

Kocke sa sljivama











KOCKE SA SLJIVAMA 4 jajeta 180 ml jogurta 2 čaše brašna 100 ml ulja 100 g šećera 50 g rastopljene čokolade za kuvanje pola kesice praška za pecivo 400 g očišćenih šljiva kesica vanilin šećera 50 g listića obarenog badema 2 kašike džema Umutite mikserom jaja i šećer, dodajte jogurt, brašno, prašak za pecivo i ulje. Ujednačenu smesu prepolovite i u polovinu umešajte rastopljenu čokoladu. U podmazan pleh sipajte prvo smesu sa čokoladom, pa žutu smesu. Preko svega rasporedite polutke šljiva i pecite oko 40 minuta na 200 stepeni. Pečen kolač premažite džemom izmešanim s vanilin šećerom i pospite listićima badema. Pre služenja isecite na kocke.

Biftek













BIFTEK 500 g bifteka 2 kašike ulja 200 g crvenog luka 200 g čeri paradajza 200 g paprike 4 struka mladog crnog luka 100 g rukole 1 kašika maslinovog ulja 300 g integralnog hleba so,,biber Biftek iseći, začiniti i ispeći na zagrejanom ulju. Povrće sitno iseckati, staviti u činiju, začiniti i promešati. Biftek servirati na tanjir uz pripremljeno povrće i poslužiti uz integralni hleb. Kod bifteka je veoma bitan način i vreme pečenja jer od toga zavisi da li će biti krvav, srednje pečen ili do kraja pečen.Poželjno je biftek pre pečenja osloboditi finih žilica koje ga okružuju.

Telece snicle
















TELEĆE ŠNICLE 2 čena belog luka šolja ulja četvrt šolje soja-sosa četvrt šolje vorčester sosa četvrt šolje senfa trećina šolje limunovog soka pola kašičice bibera 1,5 kg teletine Sve sastojke osim mesa stavite u blender i sameljite ih, pa u tu smesu uvaljajte meso isečeno na deblje šnicle. Stavite ga u frižider da odstoji 12 sati, pa ga pecite na roštilju po 10 minuta sa svake strane.

Sufle s breskvom












SUFLE S BRESKVOM 1 konzerva kompota od breskvi 70 g suvog grožđa 3 kesice želatina 150 ml vode 250 ml slatke pavlake 100 g šećera u prahu 2 kesice pudinga od vanile 500 ml mleka 3 kašike šećera Suvo grožđe potopite u soku od kompota i kad nabubri, ocedite. Puding razmutite sa malo mleka, a preostalo mleko i šećer stavite da se kuva. Pre nego što provri, mleko sastavite s razmućenim pudingom i kuvajte da se dobro zgusne. Odvojite četiri polutke breskvi, a preostale izgnječite i pospite šećerom u prahu. Želatin prelijte vodom i rastopite ga na laganoj vatri neprekidno mešajući. Zatim ga sastavite s pireom od breskvi, dodajte limunov sok i dobro umućeni šlag, te lagano sve umešajte. Smesu sjedinite s prohlađenim pudingom i suvim grožđem, pa preručite u okrugli podmazani kalup i pecite 15 minuta na 180 stepeni. Odvojene breskve isecite na kriške i poslužite uz sufle.

Brza pizza










Brza pizza 2 case brasna Pola case tople vode Mala kasicica germe, mala kasicica soli, pola kasicice secera 2 kasike ulja Od navedenih sastojaka zamijesiti tijesto, da bude glatko, odmah razvaljati oklagijom i staviti u pobrasnjenu tepsiju(naopako okrenutu) Na tijesto: 2 kasike paradajz sosa, 3 kasike kecapa i 1 majoneze, narendati parizer pa sir (ja sam edamer), malo origana i peci u zagrijanoj rerni 8-10minuta.

Tuesday, July 24, 2018

Plazma milksejk






PLAZMA MILKSEJK 200-250ml mleka 3-4 kugle sladoleda od čokolade 6 plazme vanilin ekstrakt Sve sastojke sipati u blender ili činiju i ručnim blenderom miksati dok se svi sastojci ne sjedine.Dekorisati sa malo sladoleda ili šlaga i posuti izmrvljenim keksom ili dekorisati mini plazmom. Služiti odmah.

Slana torta












SLANA TORTA

4jajeta
1 dl ulja
1 dl mleka
6 kašika brašna
2 kašike kečapa
1/2 kašičice praška za pecivo
po ukusu: so i origano
Sastojci za fil:
200 g praške šunke
200 g feta sira
100 g kečapa
100 g kisele pavlake
origano po ukusu
*U fil možete dodati marinirane pečurke i masline (ako volite).

Za kore penasto umutite belanca sa malo soli, dodajte žumanca, potom ulje i mleko.Umešajte kečap i suve sastojke.
Koru pecite u plehu dimenzija 30*30 na 180 stepeni 7-8 minuta.Isecite je na tri dela i premažite filom koji ćete pripremiti tako što ćete sjedniti sve navedene sastojke (šunku sitno iseckajte).Tortu premažite mešavinom sira i neutralne/kisele pavlake.(Možete koristiti i slatku pavlaku, ali nezaslađenu.)Dekorišite je po želji - rendanim trapistom, komadima šunke, maslinama..

Norveska torta











NORVESKA TORTA


Norveški specijalitet koji nosi ime Verdens beste zvanično je najlepša torta na celom svetu, a mi vam donosimo originalan recet.Ukus će vam se sigurno dopasti, jer teško da postoji iko ko je imun na meko testo, hrskava i penasta zapečena belanca i kremasti fil!

Sastojci za testo
150 g oštrog brašna
350 g šećera
150 g putera
5 jaja
4 kašike mleka, kašičica praška za pecivo
100 g badema u listićima.
Sastojci za krem
250 ml mleka
100 ml ruma
1 kesica kupovnog krema od vanile u prahu
200 ml slatke pavlake.

Odvojite žumanca od belanaca. Puter penasto umutite sa 150 g šećera, dodajte 5 žumanaca, a zatim i brašno koje ste u posebnoj posudi pomešali sa praškom za pecivo i mlekom.Smesu sipajte u pleh koji ste obložili papirom za pečenje, ravnomerno rasporedite (gusto je) i ostavite sa strane. Umutite belanca sa preostalih 200 g šećera u čvrst sneg i sipajte preko testa. Poravnajte kašikom, pospite bademe iseckane na listiće i pecite 20-ak minuta u rerni koju ste prethodno zagrejali na 180 stepeni.Ostavite da se prohladi u plehu, a za to vreme spremite fil. Pomešajte mleko i rum, dodajte krem u prahu i dobro umutite, pa sjedinite sa prethodno dobro umućenom slatkom pavlakom. Sjedinite laganim pokretima pomoću kašike
Ohlađenu koru presecite tako da dobijete dve kore, nanesite krem na jednu polovinu, a prekrijte drugom. Ukrasite po želji, ohladite nekoliko sati u frižideru

Dolce kolac










DOLCE KOLAC 8 žumanaca, 8 supenih kašika šecera, 1 l slatke pavlake, 250 g maskarponea, 300 g piškota, 4 šoljice espresso kafe, 0,5 dl amareta U jednoj posudi mikserom umutiti žumanca i šecer, a u drugoj pavlaku i maskarpone. Potom te dve smese sjediniti varjačom. U pravougaonu posudu, dubine 6-7 cm, slagati piškote, prethodno natopljene u espresso kafu pomešanu sa amaretom. Smesu od jaja, šecera, pavlake i maskarponea sipati preko piškota, poravnati i posuti čokoladnim prahom. Kolač odložiti u frižider. Kad se ohladi, služiti isečen na kocke.

Pecena oblanda










PECENA OBLANDA Biskvit 7 belanjaka 260 g šećera 1 vanilin šećer 210 g mlevenih oraha 4-5 oblande Krema 7 žumanjaka 210 g šećera 5 žlica skuvane jake crne kave 100 g čokolade 1 maslac Izraditi sneg od belanjaka i šećera. Dodati mlevene orahe i tom smesom premazati 4 oblande. Mazati preko rupičaste strane oblande. Oblande staviti na obrnutu stranu protvana i peći na 200 C nekoliko minuta, dok smesa na oblandi ne dobije žućkastu boju. Oblande neće biti ravne, ali neka vas to ne brine – to ćete kasnije rešiti. Za fil je potrebno na pari izraditi žumanjke i šećer. Kada se to zgusne, dodati kafu i otopljenu čokoladu. Još malo raditi na pari. Izgledat će malo retko, ali hlađenjem će se stegnuti. U hladno dodati izrađeni margarin, odnosno maslac. Fil podelite na četiri dela. Mazati oblande i slagati jednu na drugu, ali zadnju ne mazati odmah filom već preko nje staviti papir za pečenje i neki pleh na koji ćete staviti nekoliko knjiga da se izravna. Kada se sve lepo poravna naneti fil i na zadnju oblandu i posuti mlevenim orasima.Kolač režite u trake.

Ukusna musaka











UKUSNA MUSAKA 30 listova zelja 400 g mlevenog mesa glavica crnog luka kašičica vegete 1/2 kašičice bibera 1/2 kašičice bosiljka 1/2 kašičice soli 2 jajeta čaša mlek malo ulja Zelje dobro operite, jedan po jedan list i odstranite im zadebljali deo. Na malo ulja i vode prodinstajte sitno iseckan crni luk, pa mu dodajte mleveno meso i dinstajte dok meso ne promeni boju. Zatim dodajte so, vegetu, alevu papriku, biber i bosiljak. Promešajte i još malo prodinstajte. Vatrostalni sud podmažite pa ređajte naizmenično prvo zelje, pa meso i završite sa zeljem. Razmutite viljuškom jaja, dodajte mleko i prelijte preko musake. Vatrostalni sud obavezno poklopite poklopcem ili pokrijte alu-folijom. Pecite na 200 C oko pola sata. Poslužite sa kiselim mlekom ili kiselom pavlakom.

Patlidzan salata









PATLIDZAN SALATA 2 patlidžana 4 crvene paprike 4-5 čena belog luka veza peršuna 50 ml vinskog sirćeta 50 ml ulja so Pomešajte ulje i sirće i posolite malo više. Iseckajte beli luk, operite patlidžan i isecite ga na tanke štangle. Kratko ih propržite na roštilju. Ispecite papriku i stavite je u najlon kesu. Oljuštite je, ali je ne cedite. Patlidžan stavite u staklenu posudu ili teglu. Pospite seckanim belim lukom, sirćetom i uljem. Uvijte teglu u toplo i ostavite da se ohladi. Čuvajte je u frižideru i služite hladnu.

Malezijska curry junetina










MALEZIJSKA CURRY JUNETINA 1 mali luk 6 čena belog luka 8 dugih ljutih papricica 1 kašičica mlevene kurkurme 40 gr svežeg đumbira sitno seckanog 30 gr tamarind paste 4 kašike ulja 1 kg junećeg mesa izrezanog na kockice 500 ml kokosovog mleka so, biber U multipraktiku sameljite luk, beli luk i čili papričice.Dodajte kurkurmu, đumbir i tamarind pastu.Posolite i pobiberite i kratko kuvajte na tavi sa zagrijanim uljem.Dodajte meso i kuvajte 10 minuta.Umešajte kokosovo mleko i kuvajte na laganoj vatri 1h i 30 minuta dok meso ne omekša a sos se ne zgusne.

Mediteranska piletina






MEDITERANSKA PILETINA

4 pileća prsa
100 gr krem sira
1/3 šolje feta sira
1 kašičica belog luka u prahu
2 kašičice kopra-mirodjije
2 kašike otopljenog putera
so, biber

Razrežite piletinu i tanko istucajte.U velikoj posudi umutite krem sir dok ne postane gladak.Dodajte feta sir, začine i promešajte.Punite piletinu i zamotajte pažljivo da punjenje ne iscuri.Namažite puterom i pecite u rerni zagrijanoj na 180 stepeni 20 minuta.

Francuski tost









FRACUSKI TOST 2 velika jaja 60 ml mleka ¼ kašičice mlevenog cimeta 2 kriške belog hleba 75 gr marmelade od crvene narandže 50 gr šećera 1 kašika putera 1 crvena narandža soka i korica Umutite jaja, koricu narandže , mleko i cimet u velikoj posudi. Umočite hleb u tečnost i ostavite ga da upija smesu 2 minute sa obe strane.U međuvremenu otopite marmeladu sa sokom od narandže i kuvajte 3-4 minute.Otopite puter na tiganju i ispržite krište s obje strane dok ne dobije zlatnu boju.Preko tosta prelijte sirup od marmelade i servirajte.

Thursday, July 19, 2018

Hrana kao lijek-hrana koja nije zdrava a svi je jedemo...











HRANA KAO LEK--NEZDRAVO Slatkiši bez šećera Svi jako dobro znamo da slatkiši bez šećera nisu nužno dobri za vas osim ako ne spadate u grupu onih koji su prisiljeni da ih konzumiraju zbog zdravstvenog stanja. Ono što možda niste znali je da previše slatkiša bez šećera može da izazove dijareju. Naime, šećerni alkoholi koji se koriste u ovakvim slatkišima ne mogu da se do kraja svare pa izazivaju gasove. Ćuretina Ćureća salama je prepuna nitrata. Nitrati su povezani s rakom u nekim laboratorijskim istraživanjima, a u kombinaciji s natrijumom štetni su za srce. Prelivi za salatu Svi znamo da treba da izbegavamo raznorazne prelive za salatu jer, koliko god dosadnu zelenu salatu činili ukusnijom, svi smo svesni da to bogatstvo ukusa dolazi s cenom. Ono što možda ne znate je da su i bezmasni prelivi loši. Istina, imaju manje kalorija, ali imaju više šećera. Isto tako, nedostaje im vitamin E. Pomfrit od slatkog krompira Ako pazite na ishranu, verovatno ste čuli da je pomfrit od slatkog krompira zdraviji od običnog. Ali, to i nije baš tačno. U organizam ćete uneti gotovo identičnu količinu kalorija, a sve ono korisno što slatki krompir ima, nestaje kad ga ispržite u vrelom ulju. Orašasti plodovi Slani orašasti plodovi su ukusni i često se osećamo dobro kada tako ubijamo glad jer smo čuli da su zdravi. Ali, oni su mnogo slani i opterećujete svoje bubrege. Kečap Samo jedna kašika kečapa ima četiri grama šećera. To je više nego prosečan čokoladni keks.

Brza sladoled torta odlicna za ljetne dane










BRZA SLADOLED TORTA Za koru: 3 belanca 180 gr šećera 1 kašika alkoholnog sirćeta Za fil: 700 gr malina ( 500 gr za fil + 200 gr za posipanje po filu)) 1 kesica želatina od 10 gr 2 kašike vode 3 žumanca 120 gr šećera 125 ml belog poluslatkog vina 4 dcl slatke pavlake 100 gr bele čokolade Umutiti 3 belanceta sa 180 gr šećera i 1 kašikom sirćeta, Masu staviti u kalup prečnika 24 cm prethodno obložena papirom. Rernu zagrijati na 200 stepeni staviti kalup, smanjiti temperaturu na 100 stepeni i sušiti 2 sata.U posudu staviti 1 želatin dodati 2 kašike vode i ostaviti da nabubri. Umutiti penasto 3 žumanca sa 120 gr šećera, dodati 125 ml vina i na pari kuvati da se zgusne ( malo će se zgusnuti), skinuti sa vatre i dodati nabubreli želatin i mešati malo da se želatin istopi. Ostaviti da se ohladi. 500 gr malina izblendirati i ispasirati da ne bude koštica. Umutiti 4 dcl slatke pavlake, dodati hladan fil od žumanaca. Masu podijeliti na 2 dela u jedan deo dodati 100 gr istopljene bele čokolade a u drugi deo ispasirane maline. Suvu koru od belanaca staviti u kalup sa obručem prečnika 24 cm, preko fil sa belom čokoladom pa preko fil sa malinama. Poredjati maline i blago ih viljuškom utisnuti u fil. Ostaviti tortu u zamrzivač preko noći da se zamrzne

Marsali-kolacici koje morate probati












MARSALI 2 jaja 7 kafenih solja secera 4 kafene solje mleka 9 kafenih solja brasna 3 kafene solje ulja 1 prasak za pecivo 1 vanil secer 300 gr. secera 5 kafenih solja mleka 125 gr. margarina 2 kasike kakaoa 200 gr. kokosa Umutiti jaja sa 7 solja secera,dodati prasak za pecivo,vanil secer,ulje,brasno i 4 solje mleka.Testo sipamo u pravougaoni pleh oblozen papirom za pecenje.Peci 40 minuta na 180 stepeni.Staviti da provri 5 solja mleka,margarin,300 gr. secera i kakao.Koru iseci na kocke,umociti u preliv pa uvaljati u kokos.Dekorisite cokoladnim mrvicama i usecerenim tresnjama.