Tuesday, August 14, 2018

Piletina









PILETINA 4 pileća bataka 8 pilećih jetrica 500 ml kokosovog mleka glavica luka 2 čena belog luka 2 čili papričice 500 ml pileće supe 2 kašike kokosovog brašna pola limuna, prstohvat šećera 400 g pirinča ulje, so, biber. Na ulju ispržiti pileće batake uz dodatak sitno seckanog luka, belog luka i usitnjenih čili papričica. Začiniti solju, prstohvatom šećera, rendanom koricom i sokom od polovine limuna.Dodati pirinač, preliti kokosovim mlekom i supom (kokosovo brašno prokuvati u mleku i ostaviti da odstoji 30 minuta, pa procediti kroz fino sito). Kuvati na laganoj vatri, oko 20 minuta u napola poklopljenom loncu.U posebnom tiganju, sa svih strana lepo ispržiti pileće jetrice, koje ste prethodno oprali i isekli na jednake delove. Servirati batake, pirinač, a preko pirinča pileće jetrice.

No comments:

Post a Comment