Tuesday, August 14, 2018

Knedle od palente u sosu







KNEDLE OD PALENTE U SOSU 250 g kukuruznog brašna 150 g rendanog kačkavalja 800 ml paradajza iseckanog na kockice 2 glavice crnog luka 4 kašike maslinovog ulja 1 kašičica provansalskih trava, so i biber. Crni luk oljuštite i sitno iseckajte. U šerpi zagrejte maslinovo ulje i izdinstajte luk 3-5 minuta, pa prelijte seckanim paradajzom. Dodajte provansalske trave, posolite i pobiberite, poklopite i kuvajte oko 30 minuta. Povremeno promešajte. U međuvremenu, u drugoj šerpi zagrejte 1,5 l vode, posolite, pa kad provri postepeno sipajte kukuruzno brašno neprestano mešajući drvenom kašikom. Kuvajte oko 25 minuta uz stalno mešanje dok kačamak ne postane homogen i gust. Na kraju umešajte rendani kačkavalj. Sipajte prethodno pripremljen sos od paradajza u pleh. Napravite knedle od kačamaka uz pomoć dve kašike i stavite u pleh, preko sosa. Poslužite dok je vruće.

No comments:

Post a Comment