Tuesday, August 14, 2018

Nudle sa povrcem i piletinom




NUDLE SA POVRCEM I PILETINOM 2 pakovanja nudli (~120g) 150g pilećeg belog mesa 1 crvena paprika 1 šargarepa 1 mladi beli luk 1 mladi crni luk korijander 5 kašika soja sosa 5 kašika ulja od susama 1 kašičica gustina 1 kašičica šećera 1/2 kašičice soli 1/2 kašičice sode bikarbone Pileće meso iseći na tanke trake. Napraviti marinadu od 1 kašike soja sosa, gustina, šećera, soli, sode i 4 kašika vode. Ostaviti piletinu da se marinira oko pola sata. U međuvremenu potopiti nudle u vrelu vodu i pustiti da odstoje 3 - 5 minuta, u zavisnosti od instrukcija na pakovanju. Kada su omekšale ocediti i dodati par kašika susamovog ulja i promešati. U voku ili tiganju zagrejati ulje. Ocediti piletinu od viška marinade i propržiti. Ako je piletina tanko sečena trebaće oko nekoliko minuta. Izvaditi piletinu i nakon toga na jakoj vatri propržiti beli luk. Dodati seckanu šargarepu i papriku, Pržiti par minuta da povrće omekša (ali ne u potpunosti). Dodati nudle i piletinu i promešati. Skloniti sa vatre i dodati preostali soja sos i susamovo ulje. Na kraju dodati isečeni mladi crni luk i korijander. *Dodatni savet: Soda i gustin su "tajni sastojci" koji će učiniti da piletina bude sočna u mekana. Za prženje koristite ulje koji nema ukus (kao maslinovo ulje). Susamovo ulje se koristi samo za davanje arome, nikako za prženje. S obzirom da se svo povrće prži na jakoj vatri i kratko, bitno je da bude jednake veličine, kako bi se ravnomerno ispržilo. Beli luk seckajte krupnije, kako ne bi pregoreo

No comments:

Post a Comment