Sunday, September 16, 2018

Sastojci Biskvit 7 bjelanjaka 7 žlica šećera 7 žlica oštrog brašna 3 žlice mlake vode Preljev 1 dl mlijeka malo ruma Krema 7 žumanjaka 7 žlica šećera 6 žlica oštrog brašna 1 žlica gustina 8 dl mlijeka 250 g margarina 1 kesica šlag pjene 50 g čokolade Priprema 1. Biskvit: Izmiješati 7 bjelanjaka i postepeno nadodavati šećer, pa brašno i vodu. Biskvit staviti u nauljenu tepsiju i peći na 160°C dok biskvit ne porumeni (oko 25 min). Izvaditi biskvit čim dobije boju jer će u protivnom biti pretvrd. Ostaviti biskvit da se ohladi. 2. Kada je biskvit ohlađen treba ga nabosti čačkalicom i preliti s 1 dl mlijeka i malo ruma. 3. Krema: dobro izmiješati žumanjke, brašno, šećer, gustin i 1 dl mlijeka. Navedenu smjesu dodati u 7 dl vrućeg mlijeka i kuhati (kao puding) 5 minuta. Ostaviti kremu da se ohladi. 4. Kada je krema hladna u nju dodati 1 margarin i dobro izmiješati. Gotovu kremu premazati po biskvitu. 5. Pripremiti šlag po uputama na kesici i premazati kolač. Nakon toga sitno nasjeckati čokoladu i posuti po kolaču

No comments:

Post a Comment