Sunday, September 16, 2018

VIKEND CHEESECAKE S BOROVNICAMA i KUPINAMA :)

VIKEND CHEESECAKE S BOROVNICAMA i KUPINAMA :) Sastojci Podloga: 250g McVitie’s Digestive keksa 100 g listića blanširanog badema 90g kokos maslaca Fila od sira: 850g posnog sira 3 jaja 200g grčkog jogurta 100 g light mliječnog namaza 1 žlica gustina Stevije u prahu po želji 2 žlice soka od limuna 1 čžl ribane korice limuna 5-6 kapi arome vanilije (dr Oetker) .. stavila sam i 2 mjerice wheya okus vanilije (nije nužno) Završetak: domaći kompot od borovnica + 2 šake svježih borovnica i nekoliko kupina + Listić mente Priprema Podloga: Kekse samljeti i rukama miješati s maslacem i badem listićima dok se ne dobije više-manje homogena smjesa. Smjesu pritisnuti uz dno kalupa promjera 25cm i ostaviti u frižideru da se stisne dok pripremate kremu. Krema: Posni sir izmiksati sa svim sastojcima osim s jajima. Na kraju dodavati jedno po jedno jaje i sve sjediniti. Smjesu izliti u kalup s podlogom i staviti peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 170 stupnjeva na 35-40 minuta. Tortu zatim izvaditi, nakon 5-10 minuta lagano nožem rubove odvojiti od kalupa i pustiti da se hladi. Na ohlađenu tortu staviti nekoliko žlica kompota te za kraj posuti svježim borovnicama i kupinama. E da. i MENTA . Za kraj

No comments:

Post a Comment