Sunday, September 16, 2018
VIKEND CHEESECAKE S BOROVNICAMA i KUPINAMA :)
VIKEND CHEESECAKE S BOROVNICAMA i KUPINAMA :)
Sastojci
Podloga:
250g McVitie’s Digestive keksa
100 g listića blanširanog badema
90g kokos maslaca
Fila od sira:
850g posnog sira
3 jaja
200g grčkog jogurta
100 g light mliječnog namaza
1 žlica gustina
Stevije u prahu po želji
2 žlice soka od limuna
1 čžl ribane korice limuna
5-6 kapi arome vanilije (dr Oetker)
.. stavila sam i 2 mjerice wheya okus vanilije (nije nužno)
Završetak: domaći kompot od borovnica + 2 šake svježih borovnica i nekoliko kupina + Listić mente
Priprema
Podloga:
Kekse samljeti i rukama miješati s maslacem i badem listićima dok se ne dobije više-manje homogena smjesa. Smjesu pritisnuti uz dno kalupa promjera 25cm i ostaviti u frižideru da se stisne dok pripremate kremu.
Krema:
Posni sir izmiksati sa svim sastojcima osim s jajima. Na kraju dodavati jedno po jedno jaje i sve sjediniti. Smjesu izliti u kalup s podlogom i staviti peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 170 stupnjeva na 35-40 minuta. Tortu zatim izvaditi, nakon 5-10 minuta lagano nožem rubove odvojiti od kalupa i pustiti da se hladi. Na ohlađenu tortu staviti nekoliko žlica kompota te za kraj posuti svježim borovnicama i kupinama. E da. i MENTA . Za kraj
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment